Met 'Druk zijn is een keuze' wil ik je inspireren op zoek te gaan naar je passie, je dromen te uitvoer te brengen. Hoe je dat doet leer je in het boek. Ik vertel over de lessen die ik zelf hebt geleerd, maar ik wil je vooral de lessen van andere succesvolle vrouwen meegeven. Vrouwen die inspireren en een rolmodel zijn voor andere vrouwelijke ondernemers. Vrouwen die dezelfde struggles hebben als wijzelf en waaraan we ons kunnen spiegelen. In 'Druk zijn is een keuze' staat in ieder hoofdstuk een interview met een bekende vrouw. Hieronder vindt je een korte introductie van de 7 vrouwen (én een moedige man) die je in het boek terug vindt.

Vinden van je passie

Margriet Spijksma is eigenaar van Fablife en traint vrouwen om te gaan doen waar ze écht blij van worden. Niet met als doel er zelf beter van te worden, maar met als doel de wereld vele malen mooier maken. Margriet inspireert vrouwen door vanuit haar persoonlijke ontwikkelingen en levenservaring (die te lezen zijn in haar boek F*cking Fantastic) te kiezen voor datgene waar je van houdt. Margriet is getrouwd met haar grote liefde Ralph (mede eigenaar van Fablife). Samen zijn zij de trotse ouders van een dochter (4) en een zoon (2).

In 'Druk zijn is een keuze' vertelt Margriet openhartig over hoe zij in haar leven keuzes maakt. Daarin speelt passie een hele grote rol.

Realiseren van je doelen

Ria Kaashoek is eigenaar van Van Klik Naar Klant en weet alles over het runnen van een online-business. Ria leeft vanuit haar lijfspreuk 'succes is een keuze' en laat haar dromen en passie de richting van haar leven bepalen. Ria is innovatief en haar hoofd loopt constant over van de ideeën. Ze noemt zichzelf een tikkeltje chaotisch. Meerdere redenen om haar daar eens over te bevragen. In 'Druk zijn is een keuze' o.a. het antwoord op de vraag: Hoe krijgt Ria het voor elkaar om een succesvol bedrijf te runnen? Hoe maakt Ria haar keuzes?

Jongleren met je tijd

Marije de Haas is eigenaar van Mompoint.nl, coach en dé specialist als het gaat om balans. Ze is moeder van twee prachtige dochters en woont in Friesland. Marije heeft met haar bedrijf de afgelopen jaren een vliegende start gemaakt en wist daarbij gezin en bedrijf perfect te combineren. Marije richtte tijdens het laatste jaar van haar opleiding toegepaste psychologie haar bedrijf op. Het jaar waarin ze ook voor de tweede keer moeder mocht worden.

Marije heeft haar ambities niet aan de wilgen gehangen sinds ze moeder is geworden. Waarom kun je alleen een goede moeder zijn als je je eigen dromen en ambities opzij zet? Het is de truc om de juiste balans te zoeken. Een hele goede reden om Marije in 'Druk zijn is een keuze' te vragen hoe zij zelf alle ballen hoog houdt en haar bedrijf met haar gezin combineert.

Eenvoud creëren

Charlotte de Jong is dé online voedingsdeskundige, spreker, content creator en transformatiecoach. Op haar blog en op Instagram (Charlies Kitchen) deelt ze de lekkerste recepten en inspireert ze duizenden mensen. Daarnaast heeft ze een online programma Echt in Balans, waarmee ze mensen helpt energieker te leven. Charlotte leert je als coach dat er geen strenge regels en restricties zijn en dat het belangrijk is je bewust te zijn van de keuzes die je maakt.

In 'Druk zijn is een keuze' vertelt Charlotte over de keuzes die zij maakt op het gebied van het indelen van haar tijd als het gaat om meer vrijheid en het belang van succesgewoonten daarbij.

Dealen met gedachten

Tussen al die vrouwen in een voor en over vrouwen mocht een man toch eigenlijk niet ontbreken. Ik was heel benieuwd hoe een man aankijkt tegen het onderwerp productiviteit en het indelen van je tijd. Maakt een man andere keuzes? Hugo Bakker durfde deze uitdaging aan

Hugo Bakker is businesscoach, auteur en presentator van de Expert Podcast. Hij weet alles van online marketing en heeft al vele trainers en coaches geholpen te groeien. Hugo is getrouwd en vader van twee prachtige dochters. Een echt vrouwenhuishouden dus. Des te meer reden om hem nu eens aan de tand te voelen.

In 'Druk zijn is een keuze' vertelt Hugo  over hoe hij in zijn leven keuzes maakt. Hij gaat daar vooral in op het verschil tussen mannen en vrouwen. Zijn die verschillen er eigenlijk wel?

Inzicht creëren in je tijd

Misschien dat je Zarayda Groenhart wel kent van tv. Ze werkte jarenlang als presentatrice en programmamaker bij MTV en BNN. De televisiewereld heeft ze inmiddels achter zich gelaten. Sinds 2014 is ze ondernemer. Zarayda helpt met haar VideoBusinessSchool creatiever ondernemers zichtbaar worden en zichzelf zijn door middel van video. Op Instagram heeft ze een dagelijkse talkshow en op YouTube deelt Zarayda haar dagelijkse leven en businesstips in haar vlogs. Zarayda is alleenstaande moeder van een prachtige dochter en woont in Amsterdam.

In 'Druk zijn is een keuze' legt Zarayda o.a. uit waarom zij de kampioen hulpvragen is en waarom uitbesteden zo belangrijk is. Daarnaast neemt ze ons mee in andere keuzes die zij dagelijks maakt.

Hooghouden van alle ballen

Charlotte van 't Wout is een echt multi-talent. Charlotte was voorheen fulltime journalist. Sinds 2017 is ze ondernemer en heeft ze meerdere bedrijven. Charlotte is eigenaar van SPOT, een bedrijf waarbij mee ze high-end vergaderlocaties verhuurt in Amsterdam. Daarnaast heeft ze C-Academy een bedrijf waarmee ze cursussen zelfontwikkeling geeft via Instagram. Ook is ze spreker, coach en influencer. Charlotte werd in 2019 uitgeroepen tot Jong Ondernemerstalent 2019. Op Instagram neemt Charlotte je iedere dag mee in haar dagelijkse leven en deelt ze tips over productiviteit, mindset en zelfontwikkeling.

In 'Druk zijn is een keuze' vertelt Charlotte over de keuzes die zij maakt bij het indelen van haar tijd. We hadden het o.a. over mindset, timemanagement en het uitbesteden van taken.

Implementeren van succesgewoonten

Janne Schuijn is mindset coach en helpt mensen met het creëren van een krachtige mindset. Ze helpt ze om een zelfverzekerd, gelukkig en intentioneel leven te leiden zodat ze kunnen gaan doen wat ze echt gelukkig maakt. Met haar bedrijf wil ze de wereld een beetje mooier maken. Janne is getrouwd met Felipe en is moeder van zoontje Caiden. De belevenissen van Janne en haar gezin kun je dagelijks volgen via Instagram of via haar vlogs op YouTube. In haar podcast deelt ze van alles over mindset.

In 'Druk zijn is een keuze' vertelt Janne over de keuzes maken, goed voor jezelf zorgen, schuldgevoelen, de verschillen tussen mannen en vrouwen en natuurlijk mindset.